400 g gesneden kool
4-6 plakjes bladerdeeg
1 ui
2 tomaten
150 g gehakt
50 g zachte geitenkaas
50 g geraspte oude kaas
1 dl melk
1 ei
1 teentje knoflook, geperst
mespuntje cayennepeper
2 el sesamzaad
1 el fijn geknipte peterselie
-
-
-
-
Ontdooi het bladerdeeg en vet een ovenschaal of springvorm in. Verwarm de oven alvast voor op 200°C. Bak de fijngesneden ui met gehakt, knoflook, tomaat en cayennepeper en doe dan de kool erbij en bak die even mee. Leg plakjes bladerdeeg in de schaal maar bewaar een deel voor het ‘deksel’ van deze ovenschotel. Schep het kool-gehaktmengsel hierin. Meng de melk, eieren, peterselie, geitenkaas, en de geraspte kaas tot een sausje en schenk het over het kool-gehaktmengsel in de schaal. Dek de taart af met het overige bladerdeeg en bestrooi het met sesamzaadjes. Zet de taart ongeveer 45 min. in de oven op 180°C. Deze taart is lekker met een salade erbij.