Klassieke oosterse combinatie van kool, taugé en pittige pindasaus
400 g witte kool, in dunne repen
1 portie taugé
scheutje olie
scheutje sojasaus (ketjap)
peper en zout
2 tl sambal
1 tl kerrie
4 el pindakaas
1 el bloem
3 dl bouillon
1 tl suiker
-
-
-
-
Stoof de kool met een scheutje olie en een scheutje water en voeg, als ze bijna gaar is de gewassen taugé en een mespuntje zout toe. Stoof de groente nog een paar minuten en roer ze ondertussen een paar maal om. Maak een pindasaus als volgt: breng de bouillon met sambal, kerrie en evt suiker aan de kook. Voeg al roerende de pindakaas toe en zorg dat ze goed vermengd raakt met de bouillon. Maak van bloem en een scheutje melk of water een papje en voeg dat al roerende toe aan de saus tot ze op gewenste dikte is gekomen. Serveer de groente met rijst of een andere graansoort en schenk de pindasaus erover.
Extra lekker: geef er geroosterde pinda’s met gemalen kokos bij en strooi dit over het gerecht.