Knapperige paksoi in een romige kaassaus. Lekker bij (volkoren)pasta en rijst.
1 bos paksoi
een scheut zonnebloemolie
1 ui, fijngesnipperd
1 knoflookteen, geperst
1 tl bouillonpoeder
ongeveer 1 el bloem
1 tl kerrie
100 g blauwe kaas of belegen kaas, geraspt
peper en zout
2 dl melk en evt witte wijn
-
-
-
-
Was de groente en laat ze uitlekken. Snijd de groente in brede repen en stoof of bak ze met olie tot ze geslonken en gaar maar nog wel knapperig is. Maak ondertussen de saus. Saus: Fruit de gesnipperde ui met knoflook en kerrie in olie. Voeg een deel water bij de melk (en wijn) en de bouillon toe aan het ui-knoflook mengsel. Breng dit aan de kook en bind de saus met aangelengde bloem. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Blijf roeren totdat de kaas gesmolten is en er een gladde saus is ontstaan. Maak de saus op smaak met peper en zout.
Lekker met een gekookte graansoort of macaroni of spaghetti.