Vega pompoen ragout voor over pasta of rijst. Lekkere herfst-of winterschotel die toch verrassend anders is. Bestrooi
500 g pompoen in blokjes
1 laurierblad
150 g seitan
60 g boter
40 g bloem
5 dl groentebouillon
4 kruidnagels
2 - 3 tl van: foelie, salie, tijm, gemberpoeder
sojasaus en peper naar smaak
-
-
-
-
Pompoenblokjes in weinig water met alle kruiden en specerijen in 12 min gaarkoken. Seitan in blokjes bakken in 20 gram boter. Rest van de boter in een pan smelten, bloem erdoor roeren en al roerend een paar minuten laten garen. Beetje voor beetje het groentekookvocht en de bouillon erbij gieten en tot een glad mengsel roeren. Pompoen met de seitan toevoegen. Enkele minuten zachtjes laten koken. Op smaak maken met peper en sojasaus. Lekker met groene tagliatelle of rijst en een pittige salade.