150 g gebuild tarwemeel
mespunt zout
30 g koude boter
3/4 dl koud water
500 g prei
1 el zonnebloemolie
2 tl kerrie
1/2 tl zout
peper
1 ei
3 el graanvlokken
65 g belegen kaas
-
-
-
-
Doe het meel en het zout in een kom en leg de boter er in dunne schijfjes op. Wentel de schijfjes telkens door het meel zodat ze niet aan elkaar vastplakken. Snijd de boter met twee messen tot korreltjes. Maak een kuiltje in het mengsel en giet daar het water in. Kneed het tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een halve centimeter dikte en bekleed daarmee een ingevette vorm. Prik met een vork een paar keer in het deeg om blaasvorming tijdens het bakken te voorkomen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de prei en snijd deze fijn. Verwarm in een pan de olie met kerrie, voeg de prei toe en smoor deze glazig. Klop de eieren met het zout en de peper los. Meng dit ook met de groente. Rasp de kaas. Meng de kaas en de vlokken door het groentemengsel en verdeel dit over het deeg. Zet de taart in het midden van de oven en bak ze in 40 min klaar.