Soms vraagt een winterse dag om een ouderwets recept met rode kool. De tijd nemen om rode kool gaar te stoven. Lekker met (gebakken) aardappeltjes en (vega) gehaktballetjes.
Ingrediënten
1 rode kool
2 zacht zure appels in schijfjes gesneden
2 gesneden uien
1 tl karwijzaad
2 laurierbladeren
2 stukjes foelie
2 kruidnagels
1/2 tl zout
1 el suiker
peper
kaneel
klontje boter
glas rode wijn
Porties
4
Bereidingstijd
45 min
Voorbereidingstijd
15 min
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Snij de rode kool fijn en laat zachtjes koken op laag vuur met een kopje water en een glas rode wijn.
Kruiden, zout, suiker, ui en appels toevoegen en ruim een half uur laten sudderen. Tussendoor eenmaal omscheppen.
Eventueel vocht afgieten en de kruiden eruit halen.
Klontje boter erdoor roeren en opdienen.
Porties
4
Bereidingstijd
45 min
Voorbereidingstijd
15 min
Totale tijd
1 uur
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.