Gekonfijte sinaasappelschillen: een low waste snack met een lekker chocoladelaagje. Helemaal niet moeilijk om te maken en erg leuk!
Ingrediënten
2 sinaasappels
suiker
water
eventueel 100 gram pure chocolade
Benodigdheden
rooster
bakplaat met bakpapier
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
24 uur wachttijd
Totale tijd
15 minuten
Bereiding
Was de sinaasappels goed en dep ze droog. Schil ze voorzichtig, waarbij je probeert zo min mogelijk wit mee te nemen. Het witte van de schil smaakt erg bitter, dus dat wil je er niet bij hebben.
Snij de schillen in dunne reepjes.
Weeg de schilletjes en neem evenveel suiker en water. Voeg alles toe aan een pannetje en breng rustig aan de kook. Laat ongeveer 1 uur zachtjes koken, je zal merken dat er een steeds dikkere siroop ontstaat. Ben je bang dat het aan gaat branden? Voeg dan nog een scheutje water toe, maar niet teveel.
Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
Giet de schilletjes af en laat ze uitlekken. Leg ze los van elkaar op de bakplaat en laat ze minimaal 1 uur drogen.
Wentel de schilletjes in suiker en laat ze nog 24 uur drogen. In principe kun je ze nu gewoon opeten, maar ze zijn extra lekker als je ze voor het drogen in chocolade doopt en dan droogt. Breek hiervoor de chocolade in stukjes en smelt het au bain-marie of in de magnetron in fases van 30 seconden. Roer de chocolade goed en doop de sinaasappelschilletjes er een voor een (deels) in. Laat uitlekken en drogen op een rooster.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.