Wonderschone maaltijdsalade: bijna te mooi om op te eten. Toch maar doen, het is echt een smaakexplosie! Ook lekker bij de BBQ of een zomers buffet.
100 g zwarte rijst
100 g zwarte of rode quinoa
2 1/2 gekookte (of geroosterd in de oven) rode zomerbietjes in blokjes
1/2 rood uitje, in halve ringetjes gesneden
2 Egmondse minibollen (zachte geitenkaas)
1/2 bakje bramen of blauwe bessen
50 g walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
35 g rucola, iets fijner gesneden
wat takjes verse dille
Voor de dressing :
2 1/2 el olijfolie
1 el citroensap
1/2 tl fijne mosterd
1/2 el vlierbloesem siroop of honing
4-6 porties
30 minuten
-
30 minuten
TIP Maak deze salade nog mooier met bloemen, bijvoorbeeld die blauwe van het komkommerkruid (borage) of juist met goudsbloemblaadjes. Kicken!