300 g gemengde groenten in stukjes gesneden: selderij, kool, wortel, prei, ui, koolraap en/of venkel
80 g linzen
evt 30 g gierst of grutten
1/2 liter bouillon naar keuze
peper en zout
1 tl ras el hanout
1/2 tl koriander- of paprikapoeder
scheutje sojasaus
evt vers gehakte peterselie en granaatappel
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Roerbak de groenten met wat ras el hanout een paar minuten met een scheutje olie en voeg dan de bouillon en gierst of grutten toe. Laat dit mengsel ruim 10 min koken.
Voeg dan de kokende linzen met vocht erbij en maak de soep verder op smaak met de kruiden, een scheutje sojasaus, peper en zout.
Laat de soep nog 5 min koken en voeg dan naar wens vers gehakte peterselie toe.
Lekker met pita-broodjes en eventueel granaatappel. Maak de soep een aantal uren van tevoren klaar, dan is de smaak goed doorgetrokken.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.