Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Venkelsoep met verse kruiden

Romige soep met de lichte anijssmaak van venkel. 

  1. Venkelsoep met verse kruiden

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 3/4 liter (groente)bouillon van blokjes of poeder
  • 1 dunne prei
  • 30 g boter
  • 25 g bloem
  • peper en zout naar smaak 
  • scheutje (koffie)room 
  • scheutje citroensap
  • wat groene kruiden naar smaak (bijv peterselie, bieslook, munt)
  • garnering: fijn geknipt venkelgroen

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon. Verwijder lelijke bruine stukken en snij het kontje eraf. Hou wat venkelgroen apart. 
  2. Snij de venkel in stukken. Kook in de bouillon in 20-25 min gaar en zacht. 
  3. Maak de prei schoon en snij in dunne ringen. Hou een paar mooie ringetjes achter en fruit de rest kort in de hete boter. 
  4. Voeg de bloem toe en schenk al roerend de venkelbouillon erbij. 
  5. Achtergehouden preiringen toevoegen en de soep nog heel even laten doorkoken. 
  6. Breng op smaak met zout, peper, kruiden, room en citroensap. 
  7. Garneer de soep met het achtergehouden bladgroen. 

TIP: voor liefhebbers van het anijsachtige aroma van de venkel: een scheutje pernod of pastis in de soep verhoogt de anijssmaak.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen