4 plakjes bladerdeeg
200 g wortelen
1 grote ui, gesneden
1 teen knoflook, geperst
zout en versgemalen zwarte peper
150 g rundergehakt
2 el peterselie, fijn geknipt
2 eieren
1/2 dl melk
evt een handje zonnebloempitten
(olijf)olie of boter voor bakken en invetten
-
-
-
-
Bladerdeeg ontdooien. Oven op 200 ºC voorverwarmen. Wortelen wassen, indien nodig schrappen en in mooie, gelijke reepjes snijden (niet te fijn). Ui, wortel en knoflook enkele minuten fruiten in wat olie of boter. Het gehakt toevoegen, 5 min zachtjes roerbakken en op smaak brengen met peper en zout. Een ovenschaal invetten met olie of boter en bekleden met bladerdeeg. Gehaktmengsel van het vuur halen, peterselie erdoor roeren, verder op smaak brengen met peper en zout en in ovenschaal scheppen. Eieren los kloppen met de melk en erover gieten. Eventueel bestrooien met zonnebloempitten. In 45 min tot 1 uur in de oven laten bakken. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een frisse salade.