Altijd lekker: een plakje cake bij de thee of koffie! Deze zit vol lekkers zoals appel en noten.
Ingrediënten
200 g meel
100 g boter of margarine
150 g suiker
2 eieren
snufje zout
1 tl bakpoeder
1 dl yoghurt of karnemelk
2 appels of 1 als ie heel groot is
een volle hand hazelnoten
een volle hand walnoten
een tl citroenrasp
evt een handje rozijnen
Verder nodig
cakeblik van 25 cm
mixer
Porties
1 cake voor 8-10 personen
Bereidingstijd
oventijd 50 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 10 minuten
Bereiding
Laat de boter of margarine langzaam smelten (niet koken) en meng ze met de suiker.
Voeg het ei, bakpoeder en citroenrasp toe en mix het geheel schuimig.
Meng het meel en de yoghurt of karnemelk er beetje bij beetje voorzichtig door.
Snijd de appel in kleine stukjes en hak de noten fijn. Houd wat achter voor bovenop de cake.
Meng appel en nootjes en evt rozijnen door het beslag en laat dit een kwartiertje staan. Strooi nog wat noten over de bovenkant alvorens de cake in een ingevet cakeblik in de oven te bakken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C.
Bak de cake ongeveer 45 tot 50 min op de onderste richel in de oven.
Porties
1 cake voor 8-10 personen
Bereidingstijd
oventijd 50 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 10 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.