Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Notencake met appel

Altijd lekker: een plakje cake bij de thee of koffie! Deze zit vol lekkers zoals appel en noten. 

  1. Notencake met appel

Ingrediënten

  • 200 g meel
  • 100 g boter of margarine 
  • 150 g suiker 
  • 2 eieren
  • snufje zout 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 1 dl yoghurt of karnemelk 
  • 2 appels of 1 als ie heel groot is
  • een volle hand hazelnoten 
  • een volle hand walnoten 
  • een tl citroenrasp 
  • evt een handje rozijnen

Verder nodig

  • cakeblik van 25 cm
  • mixer

Porties

1 cake voor 8-10 personen

Bereidingstijd

oventijd 50 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 10 minuten

Bereiding

  1. Laat de boter of margarine langzaam smelten (niet koken) en meng ze met de suiker. 
  2. Voeg het ei, bakpoeder en citroenrasp toe en mix het geheel schuimig. 
  3. Meng het meel en de yoghurt of karnemelk er beetje bij beetje voorzichtig door. 
  4. Snijd de appel in kleine stukjes en hak de noten fijn. Houd wat achter voor bovenop de cake.
  5. Meng appel en nootjes en evt rozijnen door het beslag en laat dit een kwartiertje staan. Strooi nog wat noten over de bovenkant alvorens de cake in een ingevet cakeblik in de oven te bakken. 
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C. 
  7. Bak de cake ongeveer 45 tot 50 min op de onderste richel in de oven.

Porties

1 cake voor 8-10 personen

Bereidingstijd

oventijd 50 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen