Lekker gezellige pastaschotel uit de oven met groenselderij en paddenstoelen. Romig en vullend voor een winterse dag bijvoorbeeld.
Ingrediënten
300 g groenselderij, in schijfjes
1 ui, gesnipperd
150 g gemengde paddenstoelen of (kastanje)champignons
scheutje olie om in te bakken
1 dl bouillon
1 dl zure room
een scheutje witte wijn
blauwe schimmelkaas of fetakaas naar smaak
150 g penne of andere pasta
peper en zout
Italiaanse kruiden
evt geraspte kaas
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Kook de selderij een paar minuten in water met een snufje zout. Giet het kookvocht af en gebruik dit bijvoorbeeld voor soep of saus.
Fruit de ui in olie en bak de champignons na ongeveer 2 min mee.
Voeg wijn en bouillon toe en laat 5 min stoven. Voeg op het laatst de zure room toe.
Kook de pasta beetgaar.
Beboter een ovenschaal en leg er een laagje gekookte pasta, selderij, kaas, en champignonsaus overheen. Herhaal deze lagen totdat de ingrediënten opgebruikt zijn. De bovenste laag is de saus. Strooi er naar wens geraspte kaas over.
Bak deze schotel een half uur in de voorverwarmde oven op ongeveer 175°C.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
45 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.