Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Ovenschotel met pasta en groenselderij

Lekker gezellige pastaschotel uit de oven met groenselderij en paddenstoelen. Romig en vullend voor een winterse dag bijvoorbeeld.

  1. Ovenschotel met pasta en groenselderij

Ingrediënten

  • 300 g groenselderij, in schijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 g gemengde paddenstoelen of (kastanje)champignons
  • scheutje olie om in te bakken
  • 1 dl  bouillon
  • 1 dl  zure room
  • een scheutje witte wijn
  • blauwe schimmelkaas of fetakaas naar smaak
  • 150 g penne of andere pasta
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • evt geraspte kaas


Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Kook de selderij een paar minuten in water met een snufje zout. Giet het kookvocht af en gebruik dit bijvoorbeeld voor soep of saus. 
  2. Fruit de ui in olie en bak de champignons na ongeveer 2 min mee. 
  3. Voeg wijn en bouillon toe en laat 5 min stoven. Voeg op het laatst de zure room toe. 
  4. Kook de pasta beetgaar. 
  5. Beboter een ovenschaal en leg er een laagje gekookte pasta, selderij, kaas, en champignonsaus overheen. Herhaal deze lagen totdat de ingrediënten opgebruikt zijn. De bovenste laag is de saus. Strooi er naar wens geraspte kaas over. 
  6. Bak deze schotel een half uur in de voorverwarmde oven op ongeveer 175°C.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen