600 g stoofperen
een paar dunne schilletjes van biologisch geteelde citroen of sinaasappel
stukje pijpkaneel
2 kruidnagels
1 dl vruchtensiroop of diksap
evt een scheutje bessensap
1 el maïzena of aardappelmeel
-
-
-
-
Schil de peertjes, snijd ze eventueel in parten en verwijder het klokhuis. Je kunt de peertjes ook ongesneden stoven. Breng de stoofpeer met citroen- of sinaasappelschil, pijpkaneel en kruidnagels in een laagje water aan de kook. Laat het op een laag pitje met deksel op de pan koken. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe. Voeg na minimaal een uur siroop of diksap en eventueel bessensap toe om de peertjes zoet en rood te laten worden. Laat de peertjes nog ongeveer 15 min. zachtjes doorkoken. Roer maïzena of aardappelmeel met wat water tot een papje. Voeg al roerende zoveel aan het perenvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.
Variatietip: Kook gedroogde abrikozen, rozijnen of pruimen mee.