Raapstelen met een zoetje, heerlijk bij gierst, rijst of pasta.
1 bosje raapsteeltjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
een scheutje olie
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1 tl honing
2 el tomatenpuree
een handje rozijnen
evt een handje pijnboompitjes, geroosterd
-
-
-
-
Was de groente (snijd de worteltjes eraf) en snijd ze in ongeveer 2 cm brede stukken. Fruit ui en knoflook in een scheutje olie en voeg dan de raapsteeltjes, koriander, paprika en een beetje zout toe. Laat de groente 5 tot 10 min stoven en roer voorzichtig een paar maal om. Voeg een scheutje water en de rozijnen toe. Als de groente glazig en gaar is, voeg dan de tomatenpuree en honing toe en roer het geheel goed door elkaar. Serveer dit gerecht bij gierst, rijst of bulgur en strooi er een handje licht geroosterde hazelnoten of cashewnoten over.