Misschien klinkt bananendriehoekjes niet direct inspirerend, maar probeer ze maar eens!
Knapperig bladerdeeg gevuld met in vanillesuiker en specerijen gerolde banaan. Lekker bij thee of warme chocola.
Ingrediënten
2 bananen
4 diepvries bladerdeegplakjes
1 el citroensap
1/2 tl kaneel
1 el vanillesuiker
mespuntje kruidnagelpoeder
50 g suiker
1 ei
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi het bladerdeeg.
Snij de bananen doormidden en besprenkel ze met citroensap.
Meng suiker, vanillesuiker, kaneel en kruidnagel door elkaar en rol de halve bananen erdoor.
Beleg elk plakje bladerdeeg diagonaal met een halve besuikerde banaan en vouw het plakje dicht tot een driehoekig pakje. Plak de randjes goed op elkaar met wat los geklopt ei en druk ze aan met een vork.
Leg de driehoekjes op een bakblik en bestrijk ze met de rest van het los geklopte ei.
Bestrooi ze met de rest van het mengsel van specerijen en suiker en bak ze in de oven in ongeveer 15 min lichtbruin.
Variatie: met appelpartjes of in kwarten gesneden peer zijn deze bladerdeeg plakjes ook erg lekker. Vervang banaan voor appel en/of peer en gebruik verder dezelfde ingrediënten en werkwijze.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.