600 g aardappelen
300 g in ringen gesneden uien
evt 2 tenen geperste knoflook
een klontje boter
1 el bloem of een ander bindmiddel
3 dl (vis)bouillon
1 dl slagroom
1/2 el citroensap of azijn
peper en zout
1 beschuit, verkruimeld (of paneermeel)
50 g geraspte kaas
1/2 tl gedroogde of 1/2 el verse tijm
3 el verse bieslook en peterselie, fijn geknipt
-
-
-
-
Schil de aardappelen en kook ze 8 min. Laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de uien en fruit ze tot ze goudgeel zijn. Maak in een steelpannetje een saus met de bouillon, room, boter, bloem, knoflook. Meng ui, citroensap, tijm, verse bieslook en peterselie door het sausje. Vet een vuurvaste ovenschaal in en beleg deze met ongeveer de helft van de aardappelschijfjes. Schep de helft van de uiensaus er over en leg er de andere helft van de aardappelschijfjes op. Bedek het geheel met de uiensaus en strooi er een mengsel van beschuitkruimels met geraspte kaas over. Zet deze schotel ongeveer een half uur in de oven. Serveer met een frisse salade er bij.