Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Komkommersalade met kappertjes

Eenvoudige, verkoelende salade met komkommer en kappertjes met een dressing van frisse yoghurt en kruiden. 

  1. Komkommersalade met kappertjes

Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer
  • 1 tl zeezout
  • een plukje tuinkers of alfalfa
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el kappertjes of olijvenstukjes
  • Dressing:
  • een paar muntblaadjes, fijngesneden
  • een aantal dragonblaadjes, fijngesneden of 2 tl gedroogde
  • 3 el azijn
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Was en schil de komkommer, snij er dobbelsteentjes van en strooi er grof zout over. Laat het minimaal een half uur staan. Spoel daarna de komkommerblokjes af met water en laat ze in een vergiet goed uitlekken. 
  2. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengenë
  3. Meng de komkommer met de kappertjes of olijfstukjes, ui of knoflook en de dressing.
  4. Decoreer de salade met tuinkers, alfalfa of een paar muntblaadjes.

TIP: Variatie met yoghurtdressing: In plaats van olie en azijn kunt u ook een scheut romige volle yoghurt gebruiken voor de dressing. Deze komkommersalade is heerlijk verfrissend bij pittig gekruide gerechten.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen