Een heerlijk frisse kruidige dip. Ideaal voor bij de barbecue, bij brood, groenten en vlees maar ook bij lekkere aardappeltjes met rozemarijn en groenten uit de oven.
Ingrediënten:
500 ml Griekse volvette yoghurt (liever vegan? Gebruik dan bijvoorbeeld kokosyoghurt Griekse stijl)
1 komkommer en 2 á 3 teentjes knoflook
1 eetlepel dille vers of gedroogd
1/2 citroen
olijfolie
peper en zout
Porties
1 bakje
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
10 minuten
Bereiding:
Snijd de komkommer in stukjes. Eventueel kun je de zaadlijsten verwijderen: snijd de komkommer over de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd dan de twee helften in stukjes.
Doe de yoghurt in een mengkom en voeg er 2 á 3 teentjes fijngehakte knoflook aan toe.
Voeg een el olijfolie toe.
Strooi een el verse of gedroogde dille over het mengsel.
Voeg tot slot het sap van een halve citroen toe (denk om de pitjes) en als laatste meng je de komkommer door het yoghurtmengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Laat de tzatziki even staan in de koelkast. Het beste kun je de tzatziki een avond van te voren maken. Zo trekken alle smaken er goed in.
Porties
1 bakje
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
10 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.