Een eenvoudig maar erg lekker bijgerecht met palmkoolbladeren, knoflook en pijnboompitten.
Ingrediënten
5 flinke palmkoolbladeren
handvol pijnboompitten
flinke scheut olijfolie
verse knoflook
evt verse bieslook of lente ui
100 g pecorinokaas (harde Italiaanse schapenkaas)
zeezout en zwarte peper uit de molen
1/2 dl groente/kruidenbouillon
Porties
2 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Rooster pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
Was de palmkool en sla de bladeren droog.
Snij de nerf eruit en snij de palmkool in dunne repen (2 cm).
Hak de knoflook grof en meng het met de verse bieslook of lente ui.
Wokpan op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie verhitten, voeg de palmkool toe met wat water en peper. Na 5 min. goed bakken wordt de palmkool zacht.
Voeg de verse knoflook met bieslook of lente ui toe en bak het geheel nog 3 min. Voeg daarna de geroosterde pijnboompitten toe.
Aan het eind de groentebouillon toevoegen, doorroeren en de geraspte pecorinokaas er over strooien. Heel even de deksel op de pan en het vuur laag draaien.
Na 1 min. smoren de pan van het vuur halen, zout naar smaak toevoegen en de palmkool met verse pasta serveren.
De palmkool laten afkoelen als hij voor lasagne vulling wordt gebruikt.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.