250 g hazelnoten
30 g walnoten
125 g pompoen
125 g groene linzen
250 g uien
1 knoflookteen
25 g verse gemberwortel
1 ei
kerrie, bouillonpoeder en sojasaus
-
-
-
-
Bekleed het bakblik na invetten met bakpapier. Rooster de noten even in de oven of in een pan. Hazelnoten 5-7 minuten en walnoten 2-3 minuten. Daarna vermalen in de keukenmachine, niet te fijn (notenpasta) en niet te grof (geen bindfunctie). Kook de linzen in de bouillon en giet ze af als ze gaar zijn. Ui schoonmaken en in halve ringen snijden. Pompoen schoonmaken en in kleine blokjes (1,5 cm) snijden. Fruit de ui in zonnebloemolie, als ze bruin zijn pompoen erbij, en een klein beetje water zodat het niet aanbakt. Gebruik evt.een plaatje. Verder ruim zout, 4 el Shoyu, en 1 tl kerrie erbij. Rasp de gemberwortel fijn en pers het sap tussen je vingers in de pan. In 30 minuten gaar stoven. Maak hier een puree van in de keukenmachine. Roer de linzen, de pompoen puree en de gemalen noten en de eieren door elkaar. Maak op smaak met shoyu, zout of bouillonpoeder en evt een beetje Provençaalse kruiden. Bak de paté op 160 graden. Laat de paté 10 minuten afkoelen en snijdt ‘m dan los van de kanten. Omkeren en in dikke plakken serveren.