Witlof verwerkt in een hartige taart met knoflook, uien en wat feta is heel makkelijk te maken en vinden zelfs de niet-zo-fan-van-witlof-mensen lekker!
Ingrediënten
hartige taart deeg
5 stronken witlof
2 tenen knoflook
2 uien
Ingrediënten
1 el honing
3 eieren
200 ml room
100 gr feta
Peper en zout
Porties
4-6
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
55 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snij de uien in halve ringen en hak de knoflookteentjes fijn. Fruit dit in de pan met wat olijfolie.
Verwijder het hart uit de witlof en was de blaadjes witlof.
Voeg ze bij de uien en roerbak de witlof even kort.
Voeg een el honing toe en wat peper en zout.
Meng in een andere kom, de eieren luchtig met de room. Je kunt hier voor kiezen voor room, maar je kan ook slagroom, kwark of crème fraîche gebruiken.
Breng de room op smaak met peper en zout en voeg de feta kaas toe.
Vet de springvorm in en leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm.
Verdeel de plakjes hartige taart deeg over de vorm en druk de randen aan. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg,
Verdeel de witlof over de bodem van de vorm.
Giet hierop het eimengsel.
Bak de witloftaart in ongeveer 20 – 35 minuten goudbruin.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.