Pompoentaart met rozijnen, kaneel en abrikozen. Leuk op een regenachtige dag om de herfst mee in te luiden!
375 g pompoenmoes (pompoen in blokjes snijden en in klein bodempje water stoven tot het zacht is en vervolgens pureren)
250 g gesmolten boter
250 g suiker
3 eieren
375 g zelfrijzend bakmeel
1/2 afgestreken eetlepel kaneel
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl gemalen kruidnagel
1/2 dl melk
1/2 kopje gewelde rozijnen
gedroogde abrikozen
zout
geraspte citroenschil
1 taart
45 minuten
15 minuten
60 minuten
Warm de oven voor op 180graden celcius.
Beboter een springvorm (diameter 24 cm). Meng de pompoenmoes met suiker en boter. Roer los-geklopte eieren erdoorheen, als ook de kruiden. Zeef het meel erdoorheen en voeg tenslotte de rest van de ingrediënten toe.
Beboter de bakvorm en bestuif met wat meel. Voeg mengsel toe en bak voor ongeveer 45 minuten.