Farfalle met raapstelensaus, dat wordt een topper op tafel! Zeker in de lente, als de raapsteeltjes op z'n lekkerst zijn !
Ingrediënten
250 g farfalle of een andere pasta
1 bosje raapstelen
1 d crème fraîche of sojacuisine
1 ui
1 teen knoflook, geperst
peper en zout
1 tl gedroogde basilicum of 1 el pesto
olijfolie
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Bereiding
Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snij ondertussen de wortelvoetjes van de raapstelen, hak ze klein en was ze. Zet met het aanhangende water in een pan op laag vuur en laat enkele minuten slinken.
Ui in dunne ringen snijden en met knoflook fruiten in wat olie.
Voeg de raapstelen toe en roer er de crème fraîche of sojacuisine door.
Breng op smaak met peper, zout en basilicum of pesto.
Giet de pasta af en schep er eetlepel olijfolie door (tegen het vastplakken). Serveer direct met de raapstelensaus er overheen.
Variatie extra lekker: door de raapstelensaus kunt u vlak voor het serveren een aantal eetlepels zachte geitenkaas of kwark roeren.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.