6 stengels groenselderij, in smalle schijfjes
evt 1/2 paprika, in kleine stukjes
250 g gekookte kikkererwten, afgegoten
10 zwarte olijven
1 bosuitje, in smalle ringen
tuinkruiden (peterselie, dille, tijm) fijn gehakt
Dressing:
4 el olijfolie
2 el citroensap
1 tl honing
peper en zout
2 tenen knoflook, geperst
-
-
-
-
Spoel de gekookte kikkererwten even af onder koud water en laat ze in een vergiet uitlekken. Meng de groenselderij, kikkererwten, olijven, ui en evt paprika door elkaar. Klop de dressing en meng deze door de salade. Meng op het laatst het merendeel van de tuinkruiden door de salade. Laat de dressing minimaal een kwartiertje in de salade trekken. Strooi voor het opdienen de rest van de verse tuinkruiden over de salade.
Variatie: Om een zachtere smaak te krijgen kunt u de stukjes groenselderij 4 min in kokend water blancheren alvorens ze door de salade te mengen.