Zet in een handomdraai deze volkoren pasta met broccoli met walnoten op tafel. Lekker zelf zelfgemaakte rucolapesto.
150 g penne
1/2 stronkje broccoli
40 g walnoten
1/2 teentje knoflook
1/2 citroen
40 g Parmiggiano Reggiano
olijfolie
peper en zout
Voor de rucola-pesto:
35 g rucola
1 1/2 el pijnboompitten
1/2 teentje knoflook
35 ml olijfolie
30 g Parmigiano Reggiano
-
-
-
-
Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking. Zet ondertussen het water op voor de broccoli en snijd deze in roosjes. Blancheer de broccoli twee minuten met een beetje zout en het sap van een halve citroen. Giet de broccoli af. Verwarm een scheutje olijfolie in een grillpan. Pers de knoflook uit boven de olie. Bak de broccoli hierin totdat de roosjes bruin beginnen te worden. Voeg dan de walnoten toe en bak ze kort mee. Maak de rucolapesto. Mix pijnboompitten, Parmigiano Reggiano en olie kort tot een smeuïg geheel. Voeg zout, peper en wat druppels citroensap naar smaak toe.
Giet de penne af en meng de pesto en de broccoli met walnoten erdoor. Schaaf wat Parmiggiano over de pasta en maak af met een beetje citroensap en peper en zout.
Tip: ook lekker met wat krokant uitgebakken spekblokjes erdoor.