110 g bloem
80 g boter
1 ei
zout
125 ml slagroom
100 g gerookte sockeye zalm
75 g manouri kaas
250 g groene asperge
2 eieren
3 takjes tijm
75 g rucola
25 g pijnboompitten
zout en peper
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het deeg door de bloem te mengen met de boter, het ei en een snufje zout. Beleg een taartvorm van 24 cm. met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak hem vast 10 minuten voor in de oven. Snijd de houterige stukjes van de asperge en blancheer ze ongeveer 2 minuten. Snijd de manouri kaas in stukjes en meng dit met de slagroom de eieren en de blaadjes van de tijm takjes. Breng het op smaak met peper en zout. Scheur de zalm in stukjes en verdeel deze samen met de asperge over de quiche vorm. Schenk het slagroommengsel eroverheen. Zet de quiche 15 minuten in de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitjes. Serveer de quiche met wat van de rucola en de pijnboompitten.