Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Salade met puntpaprika en een Mexicaans tintje

Snel te maken salade met mexicaanse roots. Knapperige puntpaprika, wordt afgewisseld met zachtromige avocado en kleurige mais met donkerrode kidneybonen: een feest voor het oog. De frisse kruiden maken het af. Je kunt er ook nog wat jalapeño doorheen snijden of een gewoon rood pepertje met of zonder zaadjes. 

  1. Salade met puntpaprika en een Mexicaans tintje

Ingredienten

  • 100 g cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 1 puntpaprika
  • 1 ui
  • een potje rode nierbonen
  • 1/2 potje mais
  • klein bosje koriander
  • klein bosje peterselie
  • 1/2 komkommer
  • 1 limoen
  • 1 el komijnzaadjes
  • zeezout en peper naar smaak


Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
  2. Snij de komkommer, puntpaprika en avocado in stukjes. 
  3. Snij de tomaatjes doormidden. 
  4. Snipper de ui heel fijn en snijd de koriander en de peterselie fijn. Meng dit door elkaar. 
  5. Spoel de mais en kidneybonen af en voeg ze toe aan de salade. 
  6. Schep de komijn door de salade en pers de limoen erboven uit. 
  7. Roer goed door en zet de salade een uurtje in de koelkast. Maal er voor het opdienen nog wat zeezout en peper over.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen