Deeg:
100 g boter
1 eigeel
70 g honing
250 g tarwemeel
Vulling:
500 g appel
2 el citroensap of witte wijn
75 g rijst
2,5 dl (of meer) melk
1 snufje zout
1 tl boter
biologische citroen of sinaasappelschilrasp
100 g rozijnen
100 g honing
kaneel
3 eieren
-
-
-
-
Kneed van boter, eigeel, honing en tarwemeel een deeg. Bekleed een ingevette springvorm met het deeg en zet dit ongeveer een uur koel weg.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Besprenkel de appelstukjes met citroensap of witte wijn. Kook de rijst in melk met boter, een snufje zout en citroenschil tot ze goed gaar is. Roer er vlak voordat de rijst gaar is de rozijnen door. Scheid van de drie eieren de dooiers van het eiwit, klop de honing door het eigeel en roer dit door de lauwwarme rijstebrij. Klop de eiwitten stijf en schep de schuimige massa voorzichtig door de brij. Schep de helft van de rijstebrij in de met deeg beklede springvorm, schep de appelstukjes hier op en strooi er kaneel over. Verdeel de rest van de rijstebrij over de appelstukjes en bak de taart ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 180 °C.