250 g zelfrijzend bakmeel
125 g suiker
125 g boter of margarine
30 g gemalen of gehakte hazelnoten
ongeveer 20 gedopte hele hazelnoten
snufje zout
1 ei
-
-
-
-
Kneed van het zelfrijzend bakmeel, suiker, boter of margarine, gemalen of gehakte hazelnoten, zout en een ei een samenhangend deeg. Draai ongeveer 20 kleine balletjes van het deeg, druk ze iets plat en leg ze met minimaal 2 cm tussenruimte op een ingevette bakplaat. Druk in elk koekje een hele hazelnoot. Bak de koekjes in het midden van de oven op 175ºC in 15 tot 20 minuten licht-bruin. Haal de koekjes meteen met een pannenkoekmes van de bakplaat af en laat ze afkoelen voordat ze in de koektrommel gaan.
Variatie met gember voor de liefhebbers
Neem 2 tot 3 eetlepels bak gember of in stukjes gesneden gekonfijte gember bolletjes en meng dit door het hazelnootkoekjesdeeg.