Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Pasta met pittige boerenkool

Een heerlijk alternatief voor wie eens iets anders wil dan boerenkoolstamppot.

  1. Pasta met pittige boerenkool
  • 300 g boerenkool
  • 1 ui, gesnipperd
  • evt 1 paprika , fijngesneden
  • 180 g vegan baconreepjes of kipstukjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • een scheutje olijfolie
  • 1 tl bouillonpoeder
  • een scheutje sojasaus
  • 1 tl kerrie
  • een scheutje soyacuisine of slagroom
  • evt 80 g oude geitenkaas, grof geraspt
  • pasta voor 2 personen, bijv. volkoren fusilli

Porties

2 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

  1. Fruit ui, knoflook en evt paprika in olie in een grote pan. 
  2. Voeg de stukjes kip of vegan bacon toe en bak mee.
  3. Voeg de boerenkool toe en schep deze een paar maal om tot ze geslonken is. 
  4. Voeg bouillon, kerrie en sojasaus toe en laat de boerenkool en kip gaar worden. 
  5. Kook ondertussen de pasta met een snufje zout beetgaar. 
  6. Giet de pasta af en schep ze met een scheutje soyacuisine of slagroom door de boerenkool.
  7. Rooster de zonnebloempitten en voeg deze met eventueel de geitenkaas toe. 
  8. Roer het geheel goed door elkaar en serveer meteen. 

TIP: erg lekker met een kneepje citroensap

Porties

2 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen