Bananen en chocolade is sowieso een topstel, maar in een cake is het helemaal super! Leuk om samen met je kinderen te maken!
Ingrediënten
250 g cake mix of zelfrijzend bakmeel
2 tot 3 eieren
200 g suiker
150 g zachte boter
snufje zout
2 bananen
150 g melk- of pure chocolade
50 g gemalen amandelen
Ook nodig
1 licht ingevette cakevorm van ongeveer 20 x 10 cm
Porties
1 cake
Bereidingstijd
oventijd: 50-60 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C
Mix boter en suiker romig en voeg er eieren en meel aan toe.
Mix tot een mooi beslag ontstaat.
Snijd de bananen in plakjes en smelt de chocolade au-bain-marie (in een schaaltje in een pannetje heet water).
Meng door de helft van het cakebeslag de gesmolten chocolade. Giet een laagje geel cakebeslag in een ingevette cakevorm en leg daarop de plakjes banaan. Giet hier bovenop een laagje bruin beslag.
Bestrooi met de helft van de gemalen amandelen.
Giet het overige gele en bruine beslag hierover en strooi de rest van de amandelen erop.
Druk de gemalen amandelen met een vork even onder de oppervlakte van het beslag.
Bak de cake in ongeveer 50- 60 min gaar.
Porties
1 cake
Bereidingstijd
oventijd: 50-60 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.