Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Cake met banaan en chocolade

Bananen en chocolade is sowieso een topstel, maar in een cake is het helemaal super!  Leuk om samen met je kinderen te maken! 

  1. Cake met banaan en chocolade

Ingrediënten

  • 250 g cake mix of zelfrijzend bakmeel
  • 2 tot 3 eieren
  • 200 g suiker
  • 150 g zachte boter
  • snufje zout
  • 2 bananen
  • 150 g melk- of pure chocolade
  • 50 g gemalen amandelen

Ook nodig

1 licht ingevette cakevorm van ongeveer 20 x 10 cm

Porties

1 cake

Bereidingstijd

oventijd: 50-60 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C
  2. Mix boter en suiker romig en voeg er eieren en meel aan toe.
  3. Mix tot een mooi beslag ontstaat.
  4. Snijd de bananen in plakjes en smelt de chocolade au-bain-marie (in een schaaltje in een pannetje heet water).
  5. Meng door de helft van het cakebeslag de gesmolten chocolade. Giet een laagje geel cakebeslag in een ingevette cakevorm en leg daarop de plakjes banaan. Giet hier bovenop een laagje bruin beslag.
  6. Bestrooi met de helft van de gemalen amandelen.
  7. Giet het overige gele en bruine beslag hierover en strooi de rest van de amandelen erop.
  8. Druk de gemalen amandelen met een vork even onder de oppervlakte van het beslag.
  9. Bak de cake in ongeveer 50- 60 min gaar.

Porties

1 cake

Bereidingstijd

oventijd: 50-60 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen