200 g kool, fijn gesneden
1 ui, gesnipperd
evt 1 preitje, in fijne ringen
evt 1/2 paprika, in kleine stukjes
scheutje olie
1/2 kopje rode linzen
1 bouillonblokje
1/2 tot 3/4 liter water
1 tot 2 tl kerriepoeder
2 laurierbladeren
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl gemberpoeder
30 g santen (kokoscrème)
een scheutje zoete sojasaus
2 el tarwebloem
chilipeper
zout
evt 3 el pindakaas
-
-
-
-
Bak de gesneden groenten een paar minuten in olie. Voeg bouillonblokje, kerrie, koriander, gember, laurierblad, chilipeper, linzen en water toe. Breng de soep aan de kook en laat ze ruim een kwartier koken. Voeg santen (kokoscrème) toe, laat die goed oplossen en voeg eventueel los geroerde pindakaas toe. Bind de soep met met water aangelengde tarwebloem. Maak de soep op smaak met sojasaus en eventueel chilipeper en zout.
Variatie: ook lekker met toevoeging van kiemen zoals bijvoorbeeld sprouty