Fruitcakes met banaan, appel en rozijn. Zonder suiker.
Voor ongeveer 15-20 kleine cakevormpjes:
200 g cakemeel (of 100 g witte bloem met 100 g volkorenmeel en 2 tl bakpoeder)
100 g (of meer) rozijnen
2-3 bananen
1 appel
3 eieren
eventueel slagroom
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 160°C. Prak de banaan fijn en roer er een voor een de eieren door. Mix het geheel tot een gladde massa. Voeg appelstukjes, rozijnen en het meel toe en schep de massa voorzichtig door elkaar (om het luchtig te houden). Vet ongeveer 15-20 kleine cakevormpjes in (of gebruik kleine cakevormpjes van bakpapier, zet deze in een grote ovenschaal) en vul ze met een laagje beslag. Bak de cakejes in de voorverwarmde oven in ongeveer een uur tot 75 min goudbruin. Controleer of ze gaar zijn met een vork. Dien de cakejes eventueel op met opgeklopte slagroom.