Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Taartje met appel en banaan

Lekker bij de koffie of als toet. Een fruitig taartje. Vervang de appel en rozijnen voor andere (zuid)vruchten als je wilt. 

Ingrediënten

  • 2 appels, in kleine stukjes
  • 1 banaan
  • 1 el citroensap
  • een handje rozijnen, geweekt
  • 2 el gerstemoutstroop of diksap
  • 75 g (rogge)bloem
  • 1 el boter 
  • 1 el yoghurt
  • 2 eieren

Porties

2 porties

Bereidingstijd

45 minuten (oventijd)

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

55 minuten

Bereiding

  1. Prak de banaan fijn met een vork en meng er het citroensap en de siroop door.
  2. Klop de eieren los en meng alle ingrediënten, behalve de appelstukjes en rozijnen, in een kom. 
  3. Klop de massa schuimig en schep er dan de appelstukjes en rozijnen door. 
  4. Schep de massa in een ingevette ovenschaal. Bak het taartje ongeveer 45 min op 200°C in een voorverwarmde oven. 
  5. Heerlijk als nagerecht of bij de koffie.

Variatie: In plaats van of met de appel kunt u noten en (geweekte) zuidvruchten, zoals abrikozen en pruimen, gebruiken.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

45 minuten (oventijd)

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen