Quiche met broccoli en feta. Lekker bij lunch, picknick of als warme maaltijd met een salade.
Ingrediënten
6 blaadjes (diepvries) bladerdeeg
350 g broccoli, in kleine stukjes
1 grote ui, gesnipperd
evt 1 paprika, in stukjes
evt 1 teentje knoflook, geperst
scheutje olijfolie
2 el paneermeel, havermout of quinoa
3 eieren
80 g feta
80 ml slagroom
1 tl tijm
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Fruit ui en eventueel knoflook en paprika in olie. Voeg broccoli, tijm en een scheutje water toe en laat de groenten in ongeveer 5 min beetgaar worden.
Snij de feta in kleine stukjes.
Beleg een ingevette springvorm (24 cm)met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel, havermout of quinoa.
Schep het broccolimengsel op de bodem en verdeel de feta hier over.
Klop de eieren los met de room en een snufje peper en zout. Giet dit over het geheel en bak het taartje in 20-30 min goudbruin.
Variatie met spekjes of gehakt: neem in plaats van de feta uitgebakken spekjes of gebraden gehakt en volg verder het recept.
Variatie met bloemkool: neem bloemkool in plaats van broccoli.
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
45 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.