Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Broccolitaart met feta

Quiche met broccoli en feta. Lekker bij lunch, picknick of als warme maaltijd met een salade.

  1. Broccolitaart met feta

 Ingrediënten

  • 6 blaadjes (diepvries) bladerdeeg
  • 350 g broccoli, in kleine stukjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • evt 1 paprika, in stukjes
  • evt 1 teentje knoflook, geperst
  • scheutje olijfolie
  • 2 el paneermeel, havermout of quinoa
  • 3 eieren
  • 80 g feta
  • 80 ml slagroom
  • 1 tl tijm

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Fruit ui en eventueel knoflook en paprika in olie. Voeg broccoli, tijm en een scheutje water toe en laat de groenten in ongeveer 5 min beetgaar worden. 
  3. Snij de feta in kleine stukjes. 
  4. Beleg een ingevette springvorm (24 cm)met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel, havermout of quinoa.
  5. Schep het broccolimengsel op de bodem en verdeel de feta hier over. 
  6. Klop de eieren los met de room en een snufje peper en zout. Giet dit over het geheel en bak het taartje in 20-30 min goudbruin.
  7. Variatie met spekjes of gehakt: neem in plaats van de feta uitgebakken spekjes of gebraden gehakt en volg verder het recept.
  8. Variatie met bloemkool: neem bloemkool in plaats van broccoli.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen