Neem per persoon:
1/2 appel, geschild en in kleine stukjes
evt 1/2 peertje, geschild en in kleine stukjes
sap van 1/2 sinaasappel
1 bitterkoekje, verkruimeld
1 tot 2 el vruchtenjam
4 el kwark
1 el slagroom
kaneel
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem per persoon een vuurvast ovenschaaltje en vet dit in. Vul het als volgt (niet tot de rand vullen, want met het bakken in de oven gaat het wat pruttelen en omhoogkomen!): verkruimel een bitterkoekje op de bodem, leg de stukjes fruit hierop, bestrooi met kaneel en giet het sinaasappelsap hierover. Meng de kwark met de room en schep dit over het geheel. Leg de jam mooi midden op de witte roomkwark. Zet de gevulde schaaltjes ongeveer 20 tot 30 min in de voorverwarmde oven. Serveer warm of iets afgekoeld als feest dessert.
Variatie de luxe: Serveer met een bolletje vanilleroomijs en opgeklopte slagroom er naast.