Typisch een weekend gerecht, deze omelet. Je kunt hem heel basic met champignons maken, maar als ze er zijn is het natuurlijk het lekkerst met wilde paddenstoelen of in ieder geval biologische.
250 g kastanjechampignons of andere paddenstoelen
1 ui
50 g blauwe kaas
olie of boter om in te bakken
2 tenen knoflook, geperst
3 eieren
2 el yoghurt
verse bieslook of peterselie, fijn geknipt
kruidenzout
vers gemalen zwarte peper
-
-
-
-
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur in stukken of plakjes. Bak ze op hoog vuur in olie of boter, een paar minuten. Snij de ui in ringen en voeg toe aan de koekenpan. Brokkel de blauwe kaas in stukken en voeg toe. Klop de eieren met yoghurt, knoflook, peper, verse kruiden en kruidenzout en giet dit over het paddenstoel mengsel in de pan. Bak er in korte tijd een mooie omelet van. Lekker op brood of bij gebakken aardappels met een salade.