400 g pastinaken, in kleine stukjes
400 g aardappelen, in stukken
2 uien, gesnipperd
scheutje olie
1 tl tijm en/of rozemarijn
evt champignons, in stukjes
2 el sojasaus
3 eieren, hard gekookt
evt kaasblokjes
stukjes augurk
1/2 dl mayonaise
1 dl volle yoghurt
2 el (wijn)azijn
2 tl mosterd
bieslook, fijn geknipt
evt een el kappertjes
peper, kruidenzout
-
-
-
-
Kook de aardappelen met zout beetgaar, giet ze af en laat afkoelen. Kook de pastinaak stukjes in een andere pan in ruim water met een mespuntje zout beetgaar, giet ze af en laat afkoelen. Bak de uien in olie en voeg tijm en/of rozemarijn, sojasaus, peper en eventueel champignons toe. Laat het geheel gaar worden. Snijd de hardgekookte eieren in stukjes. Snijd de afgekoelde aardappelen in kleine stukjes (of maak er met een klein scheutje melk puree van). Voeg er de stukjes pastinaak en het uimengsel aan toe en meng dit goed. Meng mayonaise, yoghurt, azijn, bieslook, kruidenzout en mosterd tot een dressing. Roer de dressing door het pastinaak-aardappelmengsel. Meng als laatste de stukjes augurk, kappertjes, stukjes ei en evt kaasblokjes erdoor. Laat de salade een paar uur op een koele plaats staan alvorens deze op te dienen. Serveer de salade feestelijk met een blaadje sla of een plukje kiemen.