Spitskool is een veelzijdige groente. Je kunt 'm rauw of gekookt eten, geroosterd op de bbq of even bakken, zoals in dit recept. Lekker voedzaam met een gestoomde rijst of een ander graan.
Ingredienten
500 g spitskool
1 appel
1 tl karwijzaad
1 tl kerriepoeder
een handvol rozijnen, geweld
een stukje gemberwortel, fijngeraspt
1 el muntblaadjes, fijn geknipt
50 ml kokosroom
peper en zout
50 g gemengde noten, grof gehakt
250 g rijst, gierst, bulgur of een ander graan
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
35 minuten
Bereiding
Snij de kool in reepjes.
Snij de appel in blokjes.
Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en bak de kool ongeveer een kwartier samen met de rozijnen, appelstukjes, kruiden en specerijen en roer het regelmatig om.
Voeg de kokosroom toe
Kook of stoom ondertussen de gierst, rijst of bulgur gaar.
Rooster de noten in een droge koekenpan.
Serveer het graan met de kool en strooi er de nootjes over.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
35 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.