Kiiseli is een Fins nagerecht van fruit, dat wordt gekookt met een beetje vloeistof en gebonden met aardappelzetmeel. Deze is met rabarber en rozijnen, maar je kunt het dus van allerlei fruit maken.
Ingrediënten
500 g rabarber
een handvol rozijnen
3 el diksap
een paar takjes munt
1/2 el aardappelmeel
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Was de rabarber en snijd de stengels in stukjes van een paar centimeter.
Kook de rabarber met een scheutje water en de rozijnen in 10 min. gaar.
Voeg het diksap toe en bind de saus met met water aangelengd aardappelmeel.
Knip de muntblaadjes fijn.
Roer op het laatst de muntblaadjes door de rabarberkiisseli en schenk deze in een schaal.
Laat het afkoelen en dien op als dessert. Eet de kiisseli naar wens met een scheutje melk in het midden van elk bord of schaaltje gegoten.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.