Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Courgette met pesto en geitenkaas

Er gaat niets boven de smaak van gegrilde courgettes met een beetje olijfolie en knoflook. Nog lekkerder met feta en pesto bij een geroosterde boterham, of bijvoorbeeld met rijst of pasta en een kleine salade.

    1. Courgette met pesto en geitenkaas

    300 g courgette

    1 flinke ui

    1 of 2 tenen knoflook

    1/2 tl Provençaalse kruiden

    peper en zout

    scheutje olijfolie

    2 el pesto

    4 el zachte geitenkaas

    1 el pijnboompitjes

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    15 minuten

    Voorbereidingstijd

    5 minuten

    Totale tijd

    20 minuten

    1. Snijd de courgette in plakjes van 1 cm. Grill de courgetteschijfjes in een grillpan tot ze mooie grillstreepjes hebben. 
    2. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak ui en knoflook snel lichtbruin. Voeg gegrilde courgettes toe. 
    3. Strooi kruiden, zout en peper erover en laat in ongeveer 5 min op een laag pitje verder gaar worden. 
    4. Schep er pesto en zachte feta door en serveer met even geroosterde pijnboompitten. 

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    15 minuten

    Voorbereidingstijd

    5 minuten

    Totale tijd

    20 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen