voor 2 personen
2 (witte) boterhammen
1 ei
scheutje melk
2 el paneermeel
1 tl kaneel
1 klontje boter om in te bakken
4 el bessenjam
-
-
-
-
Verwijder de korst van de boterhammen. Klop het ei met de melk los en wentel de boterhammen hierin. Bestrooi de boterhammen aan beide zijden met paneermeel vermengd met kaneel. Bak in een hete koeken pan de arme ridders aan beide kanten goudbruin. Dien ze nog warm op, met bessenjam besmeerd.
Snelle bessenjam:
Was de bessen. Ris de rode of witte bessen of verwijder de kroontjes en steeltjes van de kruisbessen. Kook de bessen in ongeveer 10 min met een aantal eetlepels suiker tot jam.
Houdt u meer van gelei?
Kook de bessen met een scheutje water zacht. Vang het vocht op door de gekookte bessen in een zeef of doek uit te laten lekken boven een kom. Bind het bessensap met geleisuiker volgens de verpakking of met marmello en suiker.
Bessensaus:
Ook is zoeten met diksap, siroop of honing en binden met aardappelsago of maïzena een middel om bessensaus te verkrijgen. Gebruik die echter binnen een paar dagen.