Friszoete taart met blauwe bessen en kwark met een kruimellaagje van havervlokken. Deelt lekker uit bij een picknick of een zomerse verjaardag.
Deeg:
250 g (gebuild) tarwemeel
100 g suiker
100 g boter of margarine
1 tl bakpoeder
1 klein ei
snufje zout
1/2 kopje fijne havervlokken of havermout
Voor de vulling:
250 g kwark
1 ei, los geklopt
200-400 g ( blauwe) bessen
75-100 g suiker
-
-
-
-
Kneed een korrelig deeg van de ingrediënten. Druk de helft van het deeg in een ingevette springvorm. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de kwark met het ei en de suiker romig. Meng de gewassen en uitgelekte bessen met dit kwarkmengsel en schep de massa in de beklede springvorm. Verdeel het overige kruimeldeeg hierover en bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer een half uur lichtbruin.