Knapperige koolsalade met appel, noten en een frisse dressing... Lekker bij een quiche of een zomerse bbq!
1/8 rode kool, heel fijn geschaafd
1 stronkje witlof, fijngesneden (besprenkelen met citroensap)
1/2 rode appel ongeschild in kleine stukjes (besprenkelen met citroen)
1/2 bloedsinaasappel, in stukjes
1/2 mango in blokjes
35 g amandelen of walnoten - al omschuddend geroosterd in een droge koekenpan
1 handje verse koriander en munt of verse sprouts
olijfolie, sesamolie
balsamico azijn
ahornsiroop sap van een 1/2 citroen
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
15 minuten
Meng de fijngesneden of geraspte groente met het fruit en de noten.
Maak een dressing van 2 el olijfolie sesamolie, 1 el balsamico, 1 el ahornsiroop en het sap van een citroen en giet dit over de salade. Dit kan ruim van te voren, daar wordt ie alleen lekkerder van.
Bestrooi met de verse kruiden.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
15 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.