Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Chinese koolsalade met rozijnen en sinaasappel

Salade met knapperige kool, zachtzoete gewelde rozijnen,of frisse stukjes sinaasappel en geroosterde noten. Je kunt ook andere koolsoorten toevoegen, bijv. rode kool, dat staat ook nog eens heel mooi. En voeg bijv. wat blokjes feta of gebakken tofu toe. 

Ingrediënten

  • 250 g Chinese kool, in reepjes 
  • 1 kleine wortel, geraspt
  • 1 sinaasappel, dik geschild en de partjes eruit gesneden
  • 40 g rozijnen 
  • evt 1 el verse muntblaadjes, fijngehakt
  • 40 g hazelnoten, grof gehakt

Dressing

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze een kwartiertje wellen in lauw water. 
  2. Meng kool met rozijnen en wortel. Voeg de sinaasappelstukjes toe. 
  3. Klop de dressing en meng deze met de fijngehakte muntblaadjes door de salade. 
  4. Rooster de noten even in een droge pan en meng ze door de salade. 
  5. Laat de salade minimaal een kwartiertje staan om de dressing er in te laten trekken.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen