Hartige pompoenkoekjes met kaas en knoflook
300 g pompoen, grof geraspt
1 ui, fijngesnipperd of grof geraspt
evt 1 teen knoflook, geperst
1 ei, los geklopt
2 el boekweitmeel
30 g geraspte kaas naar wens
1/2 tl zout peper
1 tl korianderpoeder
evt 1 tl gemberpoeder
evt een handvol hazelnoten, grof gehakt
olijfolie om in te bakken
-
-
-
-
Meng de ingrediënten, behalve de olijfolie, door elkaar met een vork of met de hand. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of in een ruime wok, leg kleine hoopjes van het mengsel in de olie en druk ze plat. Bak de platte koekjes aan beide kanten. Heerlijk krokant bijgerecht of een hartige snack voor tussendoor.
Variatie met geraspte aardappel: Meng door het mengsel naast geraspte pompoen ook geraspte rauwe aardappel.