Allerlei smaken en kleuren vermengd in een vrolijke, zonnige salade. Voor de lichtere seizoenen van de vier.
Ingrediënten
1/2 zak of bak gemengde jonge slablaadjes
1/2 venkelknol, geschaafd of grof geraspt
klein handje wilde spinazie, rucola en/of bosbietloof
1/2 rijpe avocado, in schijfjes
1/2 grapefruit en 1/2 sinaasappel (partjes eruit gesneden)
4 kerstomaatjes
50 g zachte geitenkaas of feta, verbrokkeld
50 g blauwe bessen of frambozen
klein handje pistachenootjes
3 medjouldadels, ontpit en in reepjes
dressing 1/2 dl olijfolie
1 el witte wijnazijn
sap van 1/2 sinaasappel
1/2 el acaciahoning
Porties
2 porties
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
10 minuten
Bereiding
Vul een grote schaal vol gemengde jonge blaadjes (bijvoorbeeld insalata mista). Voor de power en de bite is het lekker om nog wat fijngesneden ander groen toe te voegen zoals wilde spinazie, een geschaafde venkelknol of loof van bosbietjes, zelfs paardenbloemblaadjes of wat andere wilde eetbare kruiden kunnen erdoor.
Klop de ingrediënten van de dressing door elkaar en proef of er meer zoet of zuur bij moet.
Meng de dressing door de blaadjes.
Drapeer vervolgens de andere ingrediënten erop, met de kruiden als laatste versiering.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
10 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.