350 g zilversteel
evt 2 tomaten, in plakjes
75 g belegen kaas, geraspt
een scheutje olijfolie
peper en zout
-
-
-
-
Was de zilverstelen en snijd ze in stukjes van 2 cm breed. Laat ze in een pan met een scheutje olie en eventueel tomaat zachtjes gaar stoven. Maak op smaak met peper en zout en strooi er de geraspte kaas over. Laat de kaas een weinig smelten en serveer het gerecht met rijst, pasta of aardappelen en eventueel een (noten)sausje.
Variatie met olijven en gedroogde tomaat:
Voeg (knoflook)olijven en in reepjes gesneden gedroogde tomaat aan het gerecht toe voor een Italiaans tintje.
Variatie maaltijd ovenschotel, lekker en gemakkelijk:
Kook pasta of aardappels beetgaar. Stoof de zilverstelen even met olijfolie. Vet een ovenschaal in en leg er in laagjes de pasta of plakjes aardappel, zilverstelen, eventueel tomaat, olijven en geraspte kaas in. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 200°C.