Voor het deeg:
150 g tarwebloem
100 g boter of margarine, in kleine stukjes
een snufje zout
2 el suiker
2 el crème fraîche of kwark
Vulling:
800 g appels
2 el suiker
6 el abrikozenjam
opgeklopte slagroom of crème fraîche
-
-
-
-
Kneed een deeg van de ingrediënten en leg dit afgedekt ongeveer een uur in de koelkast. Schil de appels, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de halve appels in dunne schijven. Leg deze dakpansgewijs op een stuk vetvrij bakpapier op een bakplaat en bestrooi het geheel met suiker. Schuif deze bakplaat met de appelschijven ongeveer 10 min. in de voorverwarmde oven op 200ºC. Rol ondertussen het deeg uit tot een plak van ongeveer 30 bij 40 cm Haal de appelschijven van de bakplaat en leg de deegplak op bakpapier op de bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en bak ze 10 min op 200ºC. Laat de koek afkoelen en leg voor het opdienen de appelschijven er op. Bestrijk het geheel met losgeroerde abrikozenjam en serveer met toefjes opgeklopte slagroom of crème fraîche.